Красивоплодник бодиньера профьжн: саджати чи не саджати?

Зараз велика мода на екзотику. Так хочеться створити щось унікальне на своїй ділянці, посадити рослини, “не замозолившие” очей. На цьому бажанні часто вдало грають продавці саджанців, пропонуючи незвичайні рослини. Але пристосовані вони для наших широт?

Одне з таких рослин – красивоплодник Бодиньера Профьюжн, чагарник з сімейства Вербеновые. Заявлена морозостійкість сорту невелика – зона 5, максимальні морози (короткочасні) – в межах -23 – -29°С. В Середній смузі, в умовах Москви і Підмосков’я цей чагарник не зможе зимувати без укриття. Тому для ледачого садівництва красивоплодник точно не годиться. На сайті https://startupbiz.com.ua/ ви можете знайти більше цікавих та красивих рослин для вашого саду.

Красивоплодник бодиньера профьжн: саджати чи не саджати?

Однак його вабить краса на картинках настільки заворожує, що мимоволі погоджуєшся на проведення додаткових заходів, аби отримати таке диво у себе.

Погодьтеся, не часто побачиш фіолетові ягоди, блискучі, як намистини, зібрані такими густими кистями і так густо усыпающие кущ. Повз точно не пройдеш, замилуєшся.

Молоді кущики після посадки вимагають дбайливого відношення. Не вкриті на зиму, вони сильно постраждають і навіть загинуть. Тому треба підгортати пристовбурне коло, насипати побільше листя, а гілки зв’язувати і утеплювати дихаючими матеріалами типу мішковини або спанбонду. Така звичка вкривати рослина буде не зайвою і для підрослого, або навіть старого куща. Ніколи не вгадаєш, якою буде зима.

В іншому догляд за рослиною гранично простий: потрібні регулярні поливи в суху і жарку погоду. Для підтримки пишного вигляду корисно провести 1-2 підживлення за сезон комплексними добривами.

Красивоплодник бодиньера профьжн: саджати чи не саджати?

Красивоплодник необхідно обрізати навесні: виявити всі хворі або пошкоджені гілочки, акуратно їх вирізати. Молоді гілочки схильні підмерзати, тому кінчики гілок зрізують приблизно на 10 див. Але важливо бути уважним і переконатися, що не зрізаєш зайвого (зрізаємо до живого місця).

Після цвітіння на початку літа до осені утворюються екзотичні ягоди, які зберігаються до весни. Плоди умовно їстівні: кілька ягід не зашкодять, а добре їх наївшись, ризикуєте отримати отруєння.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *